03 august, 2016

Aino Pervik – Paula lõpetab lasteaia (2001)

Raamatuke noortele tütarlastele, kes oskavad lugeda. Raamatu pealkiri annab üsna täpselt aimu oodatavast konfliktist – Paula lõpetab tõepoolest lasteaia, sest ta on nüüd vastavas vanuses ja teatavasti on koolis õppimine üpris kohustuslik. Paula pere elab kuskil asulas ning vanemad peavad plaani linna kolimiseks (miks sinna, ei saa vähemalt sellest seiklustest pungil raamatust küll veel teada).

Üldiselt on Paula maailm üsna päikseline – lapsed saavad kinke, neil pole muid kohustusi kui elus püsida (ettevaatust veekogudega!) ja lasteaia lõpupeol esineda. Vaid korra põhjatakse tütarlaste paksukeseks, sest ta aasta vanem sõbranna ei taha oma vana kleiti Paulale anda. Või ühe lasteaiakaaslase pere tabab töötus, mistõttu selle lapse vanemad ei saa oma pojale kinke osta; nad nälgivat hoopis.

Raamatule lisavad vürtsi Piret Raua illustratsioonid, eks sellevõrra meenutab teos Eva Janikowsky lugusid – kuigi käesoleva raamatu puhul on rõhk eelkõige tekstil, mida lapsed peaksid olema suutelised lugema. Ja kuulu järgi olevat see tüdrukutele üsna meeldiv lugemisvara.

Kommentaare ei ole: