28 juuni, 2009

Ron Jeremy, Eric Spitznagel – Ron Jeremy: Kõige kõvem (töötav) mees showbiznessis (2008)


Ron Jeremy on selline massikultuuritegelane, keda lihtsalt teatakse – on selline paks inetu vuntsidega kõõm, kes osalevat millegipärast paljudes pornofilmides. Ja kõik. (Huvitav, kas ta sobituks Eco “Inetuse ajalukku”?) Ka mul ei tule ette, et oleks teda palgatööl näinud, küll aga laperdab ta nimi ette kõiksugu spordi- ja muusikalehtedel (näiteks tänavu NBA finaalis peksa saanud meeskonna peatreener saab välise sarnasuse tõttu pidevalt Jeremyga võrreldud).

Raamat lubab vürtsikaid seiku jne – nojah, selleks tuleb tuttav olla 1980.-1990. aastate ameerika meelelahutusmaailmaga, kõik need suva koomikud ja muusikud ja näitlejad. Poolpidune raamat – professionaalne kirjutaja on selle kokku kirjutanud nö Jeremy nimel, lihtsalt järjekordne rahapumpamiseprojekt (vähemalt pole asi nii naeruväärne nagu noorte kuulsuste elulooraamatud). Suht mõttetu raamat – nagu iga kuulsuste klatširaamat (tõsi küll, paar naerukohta ikka on). Kas nüüd sellist just tõlkida olnuks vaja – huvilised ja trendiinimesed loeks niiehknaa originaali. Heaoluühiskonna jama on selline toode, või vastupidi – jama kui heaoluühiskonna toode. Et nii halvasti raamatust mõtlen, on süüdi teadagi mis. Damn you Ron Jeremy jne.

Paar uitmõtet.
Jeremy on Stalini taaskehastus – sündinud 12.03.1953: “Ma teadsin, et on aeg... ja lihtsalt tulin välja.” (lk 12)
Oo kallis taevaisa, millega oleme ära teeninud su jälestuse, et sa lasid maailma sellise rõveduse nagu juuksemetal? Ei suuda võtta tõsiselt ühtegi inimest, kes sellist muusikat fännab.

rada7 mõned tsitaadid
raamatumaailm

Kommentaare ei ole: