19 aprill, 2015

Glen Cook – Bone Eaters (Operation Arcana, 2015)

Esmakordne kokkupuude Cooki ja Black Company sarjaga, mis tundub dark fantasy kontingendile vägagi konti mööda olevat. Keegi kuskil mainis, et see jutt peaks toimuma romaan “The White Rose” ajastul, mis mulle ei ütle kohe mitte midagi. (Kui veel midagi mõelda, siis dark fantasy kah tume ala.)

Lugu siis umbes sellest, kuidas Black Company riismed satuvad kokku ühe nö noortekambaga, kes neid palgasõdureid justkui ründaks, aga ei saa sellesinatse tegevusega suurt hakkama. Osa kampa võetakse kinni, üks Company mölakas püüab noortega koos tegutsevat tütarlast vägistada, aga ei saa sellega hakkama. Sest selgub, et selles tütarlapses on peidus vägagi erilised maagivõimed, ning neiu satub Croakeri hoole alla (kes ühelt poolt rõõmus, et nii andekas õpilane, aga teiselt poolt...). Millegipärast lõpevad ka Impeeriumi rünnakud, kuulu järgi lakkuvat need haavu enne uut kampaaniat. Ja millegipärast liigub Black Company ühes kindlas suunas, hoolimata püüdlustest seda marsruuti muuta – hommikul paistab päike näkku ja turjale. Kuni... jõutakse külani, kus vaimud söövat inimesi. Olukord paneb kukalt kratsima.

Nagu öeldud, tundmatu värk selle sarjaga. Vahel on Cooki võrreldud Abercrombiega, ja tõesti, miks mitte, kuigi Abercrombie teine triloogia on samas üsna maagiavaba. Eks tekst ole selline, et teoseid tundmata mõjuvad need tegelased stiliseeritud poosidena (kuigi autor iseloomustab / tutvustab neid kuigivõrd). Millegipärast arvasin, et Cookil rõhk rohkem actionil kui neil maagiavärkidel.

Kommentaare ei ole: