19 juuli, 2015

Alec Nevala-Lee – The Boneless One (The Mammoth Book of Best New SF 25, 2012)

Õudusfilmilik tekst – uurimislaev sõidab ookeanil ja korraga puhkeb alusel seletamatu surmajuhtumite jada. Lugu siis sellest, kuidas Nobelit jahtiv rikas ja rikutud geeniteadlane on organiseerinud uurimisreisi, et kaardistada maailmamere ökosüsteeme ja leida sealt midagi inimkonnale kasulikku – mida siis rikas ja rikutud teadlane saaks rahaks teha,nagu tema uurimisrühma kaasatud teadlased oma pahameeleks avastavad.

Nojah, juhtub nii, et loo algul satutakse peale eriskummalisele nähtusele – hulk väikseid kaheksajalgu helendavad üheskoos meres. Tekib küsimus, et kas ehk tegemist senitundmatu liigiga, ning püütakse kinni mõned helendavad eksemplarid, kes siis paigutatakse laeval eraldi akvaariumitesse. Peagi juhtub aga nii, et see rikutud ja rikas teadlane avastatakse oma kajutist mõrvatud olekus. Kes küll tegi sellise kuritöö, küsivad elavad üksteiselt. Järgmiseks avastatakse, et kinnipüütud kaheksajalad käituvad teineteise suhtes vägagi kannibalistlikult. Ja mis küll toimub inimestega? Nad närivad sõrmeküüsi, veristavad iseennast ja teevad muud enesehävituslikku. Paistab et... mingi veider hull viirus on valla pääsenud!

Nagu öeldud, tegemist justkui filmistsenaariumiga – targad ja ilusad inimesed on kokku surutud ahistavasse olukorda ning neid hakkavad tabama mõrvad.

Kommentaare ei ole: