09 august, 2015

Cat Rambo – Clockwork Fairies (The Mammoth Book of Steampunk, 2012)

Päris tore romantiline lugu, mis jutustatud inglasest õpetlase poolt, kes püüab abielluda ekstsentrilise lordi tütrega. On vaid mõned probleemid – lord peab noormeest tühiseks tüübiks, kes jahib ta pärandust. Tütar on samamoodi ekstsentrik, keda huvitab pigem mehaanika saladustest ja seadustest ning kel pole seltsielu kommetest aimugi. Tütrega on veel see probleem, et ta on... tumedanahaline. Aga nagu haritud noormees leiab, küll neiu abielludes ja lapsi saades loobub sellisest ajuvabast eneseteostusest jne. Pealegi, ega siis sellise nahaga neiul saa olla kosilasi. Eks neiulegi meeldib too tarmukas noormees, omal moel ajab huvitavat juttu filosoofiast jne.

Lõpuks õnnestub neiu ballile meelitada. Kuid oh häda, seal tutvub too ühe iiri aadlikuga, kes huvitub vägagi naise mehaanikauurimustest... peategelane küll sekkub sellesse keskustelusse, aga tutvus on juba sobitatud ja edasi ei lähe nii nagu kombeks või armastusromaanidele kohane.

Normaalne lugu vähe veidra lõpuga. Plussiks haritud peategelase vaatenurk, kes on üpris põlastav progressi suhtes (hoidku jumal Darwini eest). Tore meelelahutus.

Kommentaare ei ole: