08 september, 2015

Must piibel. VI ja VII Moosese raamat. Salaretseptid ja maagia (1994)

Tarkuseteri igaks päevaks ja olukorraks.

Hambavalu ära ajada. 
Hambavalu aetakse sel kombel ära, et haigel sealtpoolt küljest, kus ta valu tunneb, kõrvalesta tulise rauaga kõrvetatakse. Või jälle võetagu näputäis koerapöörirohu seemneid, puistatagu hõõguvate süte peale ja hingatagu seda suitsu trehtli kaudu sisse, heidetagu siis magama, mille peale põsk üles paistetab ja hambavalu ära kaduma hakkab.
(lk 21)

Kollaseid hambaid jälle ilusaks valgeks teha.
Odrajahu, mett ja soola segamini võtta ja sellega hambaid tihti hõõruda. Või jälle kõrvetatagu läätsi ja pähklikoori pulbriks ja hõõrutagu sellega sagedasti hambaid, siis läheva nad ilusaks valgeks.
(lk 22)

Et koer kaasa tuleks, kuhu tahetakse. 
Võetakse emase koera sabakarvu, kui teda pügatakse, ja lastakse koera seda nuusutada. Kui neid kaasas kanda, siis ei hammusta ükski koer. Mõned teavad ka kinnitada, et kui koerale kassi südant süüa anda, siis koer järele tuleb, kuhu iganes tahetakse.
(lk 25)

Salarohi, kuidas oma jalgadele ja kätele mõneks ajaks erakorralist jõudu anda.
Võetagu pisut koirohu mahla, võitagu käsi kuni küünarnukini, ka jalgu, korratagu seda tihti, hõõrutagu seda aga ka tublisti sisse, siis saab seda imet näha.
(lk 28)

Teha, et pidulised laua äärde magama jäävad. 
Vaja ainult jänese sappi pulbriks põletada, seda viina sisse panna; need nüüd, kes sealt joovad, jäävad kõik laua äärde magama.
(lk 32)

Naisterahva armastust võita.
Üheksast kantud naisterahva särgist tõmmatud üheksa lõngaga pahemas käes korja üheksa takja vart ja lausu ise sealjuures järgmised sõnad: “Ma kisun sind välja Saheeka nimel, et sa mulle proua või preili N. N. armastuse muretseksid.”
Selle peale seo need üheksa taime nende üheksa lõngaga kimbuks kokku, korda seal juures üheksa korda seda lauset, toimeta siis kimp sellele naisterahvale tähelepanematalt sülle või tema peapadja peale, ja sellest tunnist peale saab ta sind armastama kui aga keegi teine sellesama nõiduse läbi juba tema armastust omale ei ole võitnud.
(lk 36)

Et uni tuleks. 
Peab nina, meelekohtasid, peopesasid ja jalataldu põdra-üdiga võidma.
(lk 53)

Kommentaare ei ole: