09 oktoober, 2015

Kodu ja remont (2001)

Raamat on peamiselt koduteemaline, remondijuttu on vaid viimastel lehtedel. Aga õpetussõnad... need on kuldsed! Ja muidu aegumatud.

“Pange ebameeldivalt lõhnavasse sahtlisse mõni tükk puusütt – 2-3 päeva pärast on lõhn kadunud.” (lk 7)
“Külmiku sulatamisel saadud vesi on destilleeritud ning sobib suurepäraselt autoaku täitmiseks ja toalillede kastmiseks.” (lk 10)
“Väike kogus nuuskpiiritust paneb alumiiniumi läikima.” (lk 15)
“Puunõud (lõikelauad, lusikad jm) tuleks enne tarvitamist külma veega üle loputada. Puu poorid täiutuvad siis veega ega lase toidumahladel puusse imenduda.” (lk 18)
“Kingakontsadest parkettpõrandale jäänud musti triipe saab eemaldada kustutuskummiga.” (lk 32)
“Et parkett ei kriuksuks, tilgutage parketiliistude vahele toiduõli.” (lk 33)
“Ebameeldiva lõhna eemaldamiseks toast, esikust või köögist tilgutage mõni piisk lõhnaõli või odekolonni külmale elektripirnile ja süüdake valgus. Mõne minuti pärast on ruumis meeldiv lõhn.” (lk 37)
“Kartul värskendab vaiba toone. Riivige peeneks paar kartulit ja valage peale vesi. Paari tunni pärast kurnake ja hõõruge pudruga vaipa.” (lk 45)
“Peolaua küünlad asetage enne kasutamist paariks tunniks sügavkülma. Siis põlevad need aeglasemalt ja ühtlasemalt.” (lk 50)
“Kui teil on korteris vaja rasket mööblit ümber paigutada, asetage mööblieseme alla paari-kolm kohta pooleks lõigatud kartul ning nihutamine sujub hõlpsamalt.” (lk 55)
“Hiired kaovad majast, kui toa või koridori põrandaliistude juurde kuivatatud kummelit raputada.” (lk 61)
“Pastapliiats kirjutab veel mõnda aega, kui asetate pastasüdamiku 5-7 minutiks 60-80 kraadisesse ahju.” (lk 69)

Kommentaare ei ole: