16 november, 2015

Bill Willingham – Thieves of Daring (Swords & Dark Magic, 2010)

Lühike ja kammerlikult vägivaldne lugu röövlitest, kes otsustavad tühjendada väga vale maja. Ja võtta kaasröövliks mehe, kes on selle võluri maja kaitsesüsteemid ise välja töötanud. Noh, õigupoolest sel mehel oligi plaan testida loodud süsteemide tõhusust – nagu peategelane avastab, on golemitest valvurid niivõrd töökindlad, et ta kaks röövlitest kaaslast on krapsti maha löödud.

Ning see mees, kes eelmisel õhtul kõrtsis õhutas nende purjus seltskonda võluri maja röövima, ilmub nüüd välja korralikus õhturiietuses, pestud ja lõhnastatuna – ning pakub peategelasele võimalust eluga pääsemiseks. Sest kaitsespsteemid ei tööta vaid selle võluriselle juuresolekul – misjärel lööb peategelane võluripoisi maha, haarab laiba seljale ja hakkab ukse poole sammuma. Vale otsus...

Lühike actionlugu, mille tegevus toimub loetud minutite jooksul (ega lugemine kauem aega võta), tegevustiku illustreerimiseks on mõned viite peategelase minevikule. On laibad, golemid, õõvastavad ja ähvardavad hääled. Ja kahe ülbe tegelase hoogne sõnaduell. Eks võiks arvata, et tegemist mõne looga jutusarjast – või siis vastupidi, ongi selline hea lühike litakas.

Kommentaare ei ole: