13 märts, 2016

Cat Rambo – Hoofsore and Weary (Shattered Shields, 2016)

Kui ma ei eksi, siis viimati lugesin kentauridest Harry Potteri raamatutest (kui seal ikka olid seesamused elajad? Võiksin vabandada, kui eksin). Siin on siis lugu sellest, kuidas rühm kentaure eksleb vaenulike inimeste maal, ja otsib sealt tagasiteed oma aladele. Tegemist on jäänustega kentauride sõjaväeosast – enam kui 90% on neist surma saanud sel ebaõnnestunud sõjaretkel, järgi on jäänud naiskentaurid ja väeossa kuulunud gorgolaadne olend (maod ei ela peas, ta kannab neid kaasas ja saab nende abil ennustada).

Eks siis lugu jutustabki sellest, kuidas läbielatust räsitud grupp omavahel läbi saab ja milliseid katsumusi peavad nad pääsemise imel kogema. Loo lõpus jõuavad nad eriti ohtlikusse kohta, kus elavad hoopis kummalised olendid oma veidrate nõudmistega.

Et siis antiikmütoloogia segatud fantasyga, kentaurid kasutavad muuhulgas tulirelvi (kui vaid laskemoona oleks). See kummaline mütoloogiasegune maailm on muidugi huvitav vaheldus tavapärasele fantasyle, see on ühtviisi ootamatu ja ka jabur – päris keeruline on end panna nende amatsoonidest kentauride ja gorgo saabastesse. Aga väike ajugümnastika pole kunagi paha.

Kommentaare ei ole: