04 juuni, 2016

Seanan McGuire – The Fixed Stars (Shattered Shields, 2016)

Vähe tolkienlikus laadis võitlus pooljumaluste ja areneva inimsoo vahel. Probleem siis selles, et need pooljumalused on mehkeldanud niipalju surelikega, et tegelikult on nüüd inimsoolised rohkem või vähem sugulased kõrgemate olenditega – vereliin on küll lurr jne, aga ikkagi sugulased. Ja nüüd siis relvastatud konflikt.

Loo peategelanna on nende pooljumaluste seltskonnas üks tähtsamaid ninasid (tema isa on üks „jumalatest“) ning ta leiab, et peab oma siniverelised kaaslased reetma – sest kui inimesed on kaotavad, järgneb sellele omakorda karistusoperatsioon jumalate poolt, mis viiks välja inimkonna hävitamiseni. Kui aga pooljumalsued alla vannuvad, siis... peavad jumalad sekkuma ja looma uue maailmakorra, mis arvestaks rohkem aegade jooksul muutunud maapealseid olusid kui senine traditsooniline pooljumaluste valitsemiskord (kes oma inimestega lõbutsemiste tagajärjel ongi tekitanud olude muutumise).

Eks kõiksugu üleloomulike jõudude või jumalike olenditega ole see probleem, et neid on raske elusaks muuta, kipuvad jääma vähe... plakatlikuks. Käesolev lugu peaks kuuluma mingisse sarja (eellugu?), eraldivõetuna küll suuremat huvi ei tekitanud (esmatutvus oli küll päris tore).

Kommentaare ei ole: