14 juuli, 2017

V. Villik - To Tallinn by your own car (1973)

Voldik ei anna reisimarsruudist muud teada, kui et turistil on võimalik autoga sõita Leningradist Tallinna. Tee peal on Narva, kus on võimalik (ehk tohib) peatuda, seal on 1 bensiinijaam ja 1 söögikoht välismaalastele. Sõita tohib ainult päevasel ajal ja maanteelt ei tohi kõrvale kalduda.

Tallinnas ootab turiste 3 hotelli kesklinnas ja 1 motell Kloostrimetsas. Raha saab vahetada eelkõige hotellides, valuutat võib kulutada  hotellide baarides ja ühes välismaalastele mõeldud poes. Kui on soovi teisi Eesti linnu külastada, tuleb selleks kokku leppida Inturisti reisibürooga ning kokkuleppele jõudes võib kasutada ainult Inturisti transporti.

Tallinn on ilus linn. Siin on palju koole ja mitmeid tööstusi, siin on kena vanalinn. Niisamuti ootavad turiste meeldivad restoranid ja kohvikud. Inturisti kaudu on võimalik külastada varieteed ja muid kultuuriasutusi. Kui vaja, saab autot pesta ja hooldada Veerenni tänaval. Kui soovite muuta reisiplaane, peate seda kooskõlastama Inturisti büroos.

Kui autosõidul juhtub mõni tehniline probleem, siis liiklusmiilitsa patrullid toimetavad su sinna, kuhu vaja. Parem kui sa oma autoga seda liiduvabariiki ei külasta, ent valuuta kuluks hädasti ära. Nael kummi.

Netist ei leidnud kahjuks trükise kaanepilti, seeasemel siis tootmiskoondis Norma müstiline rinnamärk 1973. aastast.

1 kommentaar:

Ingvar ütles ...

Oh, jah, see nõukaaeg oma võlus ja valus. Iga liigutust tuli kooskõlastada... ometi elati.