21 november, 2017

E. J. Swift - Weather Girl (Infinity Wars, 2017)

Nägemus maailmast, kus ameeriklased on avastanud võimaluse ilmaga manipuleerida - mitte et nad suudaksid orkaane jms tekitada, küll aga kasutavad nad infomatsiooniga manipuleerimist, et vajadusel varjata sellise supertormi teket ja liikumissuunda. Niisiis kasutatakse häkkimist ja muid infosõja võtteid, et informatsiooni puudumine või valeinfo lekitamine hoiaks avalikkust ja orkaani võimalikku sihtkohta küllalt kaua teadmatuses - edasi järgneb siis hoop infrastruktuurile ja tsiviilelanikkonna rappimine.

Loo peategelane on naine, kes töötab selles salajases grupis - tema hinnata on võimaliku orkaani tugevus jne; tema hinnata on, kas orkaani oleks võimalik kasutada riigi huvides. Aga juhtub nii, et järjekordne orkaanilöök antakse piirkonda, kus naise endine abikaasa on oma aastaid kestval rännakul. Tekib siis kergelt eetiline probleem et kas ja kuidas meest teavitada, et ta sealt piirkonnast kiiremas korras jalga laseks. Aga… aga…

Ei saa öelda, et sellele antoloogiale omaselt oleks taas vaid naine peategelaseks, eks ta see eksabikaasa vaatepunkti jagatakse niisamuti, kuid pigem on see olukorra dramaatilisuse nimel, midagi sisulist see mees juurde ei anna. Teksti võiks pigem nimetada põnevikuks või ka cli fi’ks, oleks vast täpsem määratlus kui lihtsalt ulme. Noh, kokkuvõttes võrdlemisi tavapärane lugu, midagi ei jää hambusse ega pane silmi särama.

Kommentaare ei ole: