09 mai, 2018

Tamsyn Muir - The Magician's Apprentice (The Year's Best Science Fiction & Fantasy, 2013)


Ma ei teadnudki, et horrorit on võimalik tegelikult hästi kirjutada, igatahes selle loo puänt on üpris õõvastav, ning paneb huvituma, mida see Muir veel kirjutanud (esmakogemus oli ka selline … teistsugune).

Cherry on 13-aastane tüdruk, kes on võluri õpilane. Muidu on Cherry selline tavaline tänapäeva ameerika koolitüdruk, aga vabal ajal on ta vabatahtlikult salapärase härra Hollise meelevallas. Nõiduste õppimine pole teadagi kerge ning tiinekal tekib ikka erinevaid probleeme tüütute ülesannete täitmisel, aga lõpuks jääb ikka peale tahe saada võluriks. Õppimisega kaasneb üks varjukülg – nimelt teeb võlujõu kasutamine suure nälja, nii peab Cherry päris palju proteiinirikkalt toituma (mis küll figuurile suurt mõju ei avalda, kuna energia kulub ära). Mööduvad õppeaastad, Cherryst sirgub Charlene, midagi hakkab lõpuks külge jääma … ja viimaks avastab ta härra Hollise võlujõu saladuse.

Et siis urban fantasy õige tänapäevases keskkonnas … aga raske on seda YA kirjanduseks pidada. Või noh, ega mina tea, milliseid jälkusi võidakse pakkuda tänapäeva noortele kirjandushuvilistele. Hea tekst. Lugu on hiljuti taasavaldatud Lightspeedi lehel.

Kommentaare ei ole: